Скоро идва при мен една 9-ка 2010г на 118 хил км момчето беше дало една прилична сума за нея, като я закачих се оказа, че е на 315хил и някой беше творил по нея.. та като стане така дали е 10 коня отгоре или отдолу ти е последния проблем. Като си наумиш точно определена модификация обикновено или стоиш без кола или ти писва да търсиш и налиташ на някоя кашлица. Важното е да не висиш по сервизите щото и най-тъпканата с екстри 9-ка ще ти се види черна.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Съвет относно покупка на 159
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от stu Покажи съобщениеНещо за мезе ме хванахте
От време на време припомням, тъй като от първия ден на покупката , все някой ми казва, че съм взел най-смотаната кола, която ще е само по сервизите!Е, към момента - година и 3 месеца по-късно, все още няма нищо, като ремонт по колата!Профилактично смених маслото на хидравликата, антифриза, масло и филтри.А, забравих и маркуча на турбото, но той вече е неръждавейка+силикон за под 100лв.Всичко друго са разни джанти и др.Написаното от теб "все още" като пожелание ли да го приемам?!Може пък и да се счупи, може и да не се счупи.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Първоначално публикувано от Classicalfamaniac Покажи съобщениеВключването изобщо не закъсня.Last edited by stu; d.m.y г., 22:23.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
-
Не раздела, ами може би целия форум трябва да прекръстим на анти алфа. Тук последните няколко пъти се зачитам и все повече и повече негативни мнения как се чупели и т.н...
В крайна сметка кола е разваля се, поправяме и пак си свиркаме - все пак нали е важен кефа от марката и специално модела!
А това че има правилно поддържани екземпляри, които не влизат за щяло и нещяло в сервизите, може да ни говори само, че имаме адски добри коли и трябва да им се наслаждаваме на макс!
Comment
-
Първоначално публикувано от stu Покажи съобщениеНещо не мога да разбера- дразниш се, че не ми се развалила колата до момента ли?Само негативни коментари ли трябва да има в страницата на 159!Честно да ти кажа, заради мнения като твоето, бях настроен за постоянни ремонти, но уви, чак аз съм учуден и затова споделям-не за да се правя на най, най, защото има много по-добри 159-ки от моята.Всичко, което си писал за този двигател е било негативно, то направо пусни нова тема-"Кажете нещо негативно за Алфа 159, 2.4"
Мисля, че това което съм написал, е съвсем обективно - може и да се докаже.
А за твоята кола - късмет, дано не ти се разваля, аз интерес в противното, нямам.
И без това нямам нищо останало за 2.4-ка!
За да не съм съвсем негативен, останал съм много доволен от 1.9 120 к.с. 2009г.
Съединител к-т на промоция - 225лв, труд 150 - 375 тотал.
Електроника - фазов сензор - 40лв, труд - от мен.
Бюджет, колкото на най-дъртата 155ца,нале?1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Първоначално публикувано от Classicalfamaniac Покажи съобщениеПробвай да намериш маслена помпа или глава за този иначе здрав двигател, прозвъни обявите в мобиле, да видим, има ли изобщо някъде. От сега ти казвам - няма.
Мисля, че това което съм написал, е съвсем обективно - може и да се докаже.
А за твоята кола - късмет, дано не ти се разваля, аз интерес в противното, нямам.
И без това нямам нищо останало за 2.4-ка!
За да не съм съвсем негативен, останал съм много доволен от 1.9 120 к.с. 2009г.
Съединител к-т на промоция - 225лв, труд 150 - 375 тотал.
Електроника - фазов сензор - 40лв, труд - от мен.
Бюджет, колкото на най-дъртата 155ца,нале?Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
-
Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщениеАбе честно казано предпочитам да карам 2.4 и да го ремонтирам, отколкото да се мъча с някое уж здраво 1.9 120 коня и да ме изпреварват разни кадети, рено 19ки и жигули с пипнат карбураторA20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Абе тъй то ама, ако си пипнал бечурата преди това и с малко доработки ще се озори ладичката на магистралата с 250км/чAlfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеАбе тъй то ама, ако си пипнал бечурата преди това и с малко доработки ще се озори ладичката на магистралата с 250км/ч
чак па с 250 , и 59 че се озори , се едно е родилкаAlfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..
Comment
-
Някой да е гледал тази https://m.cars.bg/offer/c2373099 ?Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97
Comment
-
1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Първоначално публикувано от Classicalfamaniac Покажи съобщение
Говорих със собственика, колата е карана 1 година без даже да е обслужвана. След като му казах, че ще бия 400км да я видя си каза, че има дерт с автоматика. "Леко" лашкала кутията.Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97
Comment
-
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
Comment